maandag 11 april 2011

Shock

Amerika is in shock. De Pesch Family is in shock. En de reden is niet dat er een kans was dat de Amerikaanse overheid haar activiteiten moest staken omdat Republiekenen en Democraten het niet eens konden worden over het budget.

De reden is dat Pia Toscano, de publieks- en juryfavoriet van het populaire TV programma American Idols vroegtijdig de show moest verlaten. Tot verbazing van het publiek, de jury en 22 miljoen(!) kijkers thuis kreeg ze het minste aantal stemmen en moet ze de #1 show op Amerikaanse televisie verlaten.

Internet explodeerde na het nieuws. De “elimination of Pia Toscano” werd binnen minuten het meest besproken onderwerp op Twitter. Het was “headline news” in kranten en je kon geen nieuwszender opzetten of het ging over “Idols’ Season 10 Shocker”.

De complot theorieen lieten niet lang op zich wachten. Pia zou ten onder zijn gegaan aan “women haters”. Jonge meisjes zouden vooral op ‘leuke’ mannelijke kandidaten stemmen. Of ze zijn jaloers op haar “looks”. Anderen beschuldigen de jury, die te vriendelijk is en daardoor geen duidelijk ‘advies’ geeft wat kijkers moeten stemmen. Een andere reden zou het zogenaamde “presumtive winner syndrome” kunnen zijn. Pia was immers zo goed dat mensen er al vanuit gingen dat ze zou winnen (en daarom niet stemmen). Het zou ook kunnen dat de Idols bobo’s Pia hebben laten vallen om meer stemmen te krijgen. Zonder Pia is de competitie immers spannender en iedereen weet nu dat je moet stemmen, zelf als iemand hoog boven de andere kandidaten uitrijst. De grootste groep gelooft echter in het complot is dat ze zo snel mogelijk een platencontract met Pia willen afsluiten. De populariteit van Idols kunnen ze dan gebruiken om Pia te promoten en tevens een andere winnaar te kiezen, waardoor ze uiteindelijk aan beide verdienen. Mensen die in het laatste complot geloven zien die stelling bevestigd door het recente gerucht dat Pia enkele dagen na de eliminatie een platencontract heeft getekend bij Interscope Records, een bedrijf dat interessant genoeg geleid wordt door iemand die nauw bij Idols betrokken is geweest.

Zie het nieuws op: ABC News