maandag 20 december 2010

Microsoft Benefits

Microsoft heeft een paar interessante benefits voor employees, die ik tot voor kort niet kende. Ik ben vandaag met twee collega’s naar de film Tron geweest. Als je betaalt met je Microsoft Prime kaart dan kost de ticket ipv. $15 maar $3. Natuurlijk was ik totaal vergeten om een oppas te regelen. Dus belde ik gisteren met Bright Horizons “On Call Nanny”. Microsoft employees kunnen daar een professionele nanny huren voor maar $4 per uur. De rest wordt door Microsoft betaald.

On Call Nanny

Het hele proces is erg professioneel. De Bright Horizons medewerkster geeft aan dat het geen probleem is dat ik zo laat bel. Ze heeft een nanny die kan oppassen: Jacqueline. Vervolgens begint ze een hele waslijst met credentials op te sommen. Jacqueline is afgestudeerd, heeft CPR en mond-op-mond reanimatie certificaten, werkt in het gewone leven als verloskundige en heeft 6 andere families die haar aanbevelen. Ik wilde eigenlijk gewoon een oppas die op Marcus past dus het hele credentials verhaal had voor mij niet gehoeven. Normaal gesproken past er een 16 of 17 jarig meisje op die waarschijnlijk niet eens weet waar C.P.R. voor staat… (nu ik erover nadenkt heb ik zelf ook geen idee Smile). De Bright Horizons medewerster verzekert me dat Marcus in goede handen is bij Jacqueline. Of ik nog vragen heb? Ik vraag haar of de nanny ook getrained is om objecten die naar haar toegegooid worden te ontwijken. Marcus is een eigenzinnig baasje. Het valt stil. De grap komt niet aan…

Maargoed, de volgende dag wordt ik gebeld door Jacqueline. Ze belt om zich voor te stellen. Of ik nog vragen heb over haar ervaring of andere dingen wil weten. Het gaat immers om het kind. De enige vraag die in me opkomt is of ze het goede adres heeft. En of ze er om 5 uur kan zijn. Gesprek valt weer stil. Denk dat ze normaal gesproken wordt bestookt met moeilijkere vragen.

Maargoed. Marcus vond het allemaal prima met haar. Zat keurig op haar arm mij uit te zwaaien (normaal gesproken zit hij ook op de arm maar krijst hij de hele buurt bij elkaar). Als ik na de film thuiskomt ligt er een keurig ingevuld formulier klaar “All About Our Day”. Het is een compleet verslag van alles wat er gebeurd is. Grappig om te lezen:

Meals:
18.00: 1/4 cup yogurt

Other Notes:
Offered hot dog, sandwhich & banana shake but did not want to eat

Diapers:
18.30: Wet
19.15: Wet + BM

About our day:
Went to bed at 19.30 with a bottle of mild. We read stories and danced before bed time.

Alle kosten zijn al betaald via de creditcard die “On a call Nanny” van mij heeft.

6 uur professionele nanny: $24 Smile