woensdag 3 november 2010

Kinect arrives in 11 hours and 36 minutes

Een hype is een interessant fenomeen. Volgens Bing is het een “greatly exaggerated publicity intended to excite public interest in something such as a movie or theatrical production”. Wat het ook is, het is vaak een goed teken als mensen een grote interesse in je producten hebben. Sommigen gaan zo ver dat ze dagen voor de lancering van het product al in de rij staan.

Windows 95 was een hype, net zoals de XBox 360, de Wii en de iPhone.
Ze zorgden voor lange rijen voor de winkels en chaos op de eerste verkoop dag. ”The next hype” begint om middernacht. Dan gaat Microsoft Kinect in de verkoop. Bij Kinect ben jij de controller. Je bestuurt het videospel met je lichaam in plaats van met een controller. Hier in Amerika kwam Kinect al veel in het nieuws de afgelopen weken. In Talkshows zoals Ellen en zelfs bij Oprah die haar hele publiek een Xbox 360 met Kinect kado gaf. De vraag naar Kinect is zo groot dat Microsoft haar verkoop prognose voor de komende 2 maanden heeft bijgesteld van 3 miljoen exemplaren naar 5 miljoen in twee maanden. Dat is 1 Kinect per seconde!

Vanavond om middernacht openen de winkels in Amerika hun deuren om de eerste Kinects aan het publiek te verkopen. Op Times Square in New York staan mensen al dagen(!) in de rij te wachten. En de grootste online retailer Amazon is al weken uitverkocht.
Dit alles heeft me een beetje ongerust gemaakt. Straks is dat ding uitverkocht… Ik heb daarom besloten om vanacht ook maar in de rij te gaan staan, bij de Best Buy in Bellevue. Kijk, zo draag ik ook mijn klein steentje bij aan de Kinect hype.

Kinect rij op Times Square New York: