donderdag 30 september 2010

Slim kind (deel 1)

Jackie heeft van m’n moeder geleerd hoe een stamboom werkt en hoe verschillende familieleden oom, tante, opa of oma worden. Vandaag kwam ze m’n studeerkamer binnenlopen met de vraag of Hil en ik er nog een zusje en broertje bij konden maken. Een vreemd verzoek van een kind van 6… Ik vroeg haar waarom ze dat wilde? Ze heeft immers Marcus al. Ze legde me uit dat zij van plan is om later met Marcus te trouwen. Nu ze daar wat langer over had nagedacht was ze tot de conclusie gekomen dat hun kinderen in dat geval geen oom en tante zouden hebben.

Ik begreep het niet direct en omdat ik haar twee seconde glazig aankeek besloot ze het aan me uit te leggen alsof ik een debiel was:

“Marcus wordt later de oom van mijn kinderen en wordt de tante van zijn kinderen. Maar als Marcus en ik gaan trouwen –zoals gepland- dan zijn we de vader en moeder van onze kinderen en hebben ze dus geen oom en tante”…

Warempel, de theorie klopt… de oplossing overigens ook: een zusje en een broertje erbij en het probleem is opgelost. Simpel!