zaterdag 3 juli 2010

Steal Me!

Home Depot is een soort kruising tussen een Gamma (alles voor de klusser), Maxis (alles voor de huisvrouw) en Van de Water (alles voor de tuin). Wij gingen er op zondag om 22:00 naartoe om een dimmer te kopen. Helaas bleek dat Home Depot op zondag om 20:00 uur dicht gaat. Wij kwamen 2 uur na sluitingstijd aan en troffen een verlate parkeerplaats en een dichte Home Depot.

Wat echter opvalt is dat ze alles gewoon buiten laten staan. Onbeveiligd! Planten waar je normaal tussen de $10 en $20 voor betaalt of boompjes varierend van $25 tot $100 liggen allemaal voor het oprapen. Maar ook zakken tuinaarde, potten en andere tuinbenodigheden. Alleen de duurdere barbeques zitten vast aan een kabel. De goedkopere barbeques (oa. de Weber die ik nu heb) staan ook gewoon los, klaar om meegenomen te worden. Er is geen hek, geen alarm, geen camera’s en geen bewaking!

Gek genoeg laat iedereen het gewoon staan. Net zoals ze kinderspeelgoed dat aangeschaft is door de gemeente gewoon laten liggen in de openbare parken of geleende parapluies (aangeboden door winkelcentra) keurig terugbrengen.
En dit alles gebeurt notabene in Bellevue (zie foto), wat een middelgrote stad is!

Goed voorbeeld van “normen en waarden”. Joeri en ik hebben ons de hele terugweg afgevraagd hoe zoiets kan…
We zijn er nog steeds niet uit. Het zal wel een combinatie zijn van fatsoen, hoge straffen, lik-op-stuk-beleid en een actieve politie…

SDC18743
Planten voor het oprapen (na sluitingstijd, zonder enige bewaking)

SDC18744
Alle andere planten en tuinmateriaal klaar om gepikt te worden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten