woensdag 21 juli 2010

Old Spice

Old Spice is HOT! Het luchtje dat bekend stond als after shave voor hele oude mannetjes is op dit moment het gesprek van de dag in Amerika. De makers van Old Spice hebben de hulp ingeroepen van advertentiebureau Wieden & Kennedy om hun luchtje populair te maken onder jongeren. En dat is gelukt. De campagne is een doorslaand success. Op straat heeft iedereen het over hun campagne “Old Spice Man” en verschillende bedrijven hebben het idee van de commercial inmiddels gekopieerd (zie hier: klik).

 

Enter video caption here

 

Enter video caption here

 

 

De makers zijn nu een social media campagne begonnen. Op Youtube is de reclame van Old Spice al meer dan 14 miljoen keer bekeken. Op Twitter volgen ca. 80.000 mensen de updates van Old Spice terwijl de Old Spice pagine op Facebook momenteel meer dan 620.000 fans heeft. De makers gaan zelfs zo ver dat “Old Spice Man” persoonlijk antwoord geeft op de vragen die hem via Facebook gesteld worden en dat is erg grappig, zie hier: klik.

De campagne heeft een Emmy nominatie ontvangen en Old Spice is nu de nummer 1 male body wash en deodorant in USA, zowel in omzet als in volume. De verkopen zijn tijdens de YouTube campagne verdubbeld (zie hier: klik). Goede marketing werkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten