dinsdag 27 juli 2010

Home Alone

Als je kleine kinderen hebt dan hoop je iedere dag dat er een moment komt dat je een keer rust hebt. Nou dat moment is gekomen. Hilde heeft de kinderen meegenomen op vakantie in Nederland. 5 weken geen troep waar je ook maar kijkt. 5 weken geen gezeur om ijsjes. 5 weken onafgebroken slapen omdat je niet gewekt wordt voor flesjes warme melk. En 5 weken geen Spongebob!!!

Maar na 1 dag heb ik het wel weer gezien. Het huis is muisstil. Dramatisch. Er is niets erger dan een stil huis. Ik mis het geluid van de kinderen. Zou niets liever willen dan dat ze weer gewoon de bank ondertekenen, eten morsen of elkaar de hersens inslaan.
Ik heb gisteren spontaan Spongebob aangezet om me weer een beetje thuis te voelen.

Een ander probleem is dat de was zich opstapelt. Het doet me denken aan een soort gezwel dat elke dag groter wordt. Overal waar ik kijk zie ik was, het is oncontroleerbaar geworden. Ik heb de wasmachine gebruikt en ben erachter gekomen dat wasmachines in Amerika al na 20 minuten klaar zijn. Heb inmiddels geleerd dat je alles er dan gelijk uit moet halen. Dat deed ik niet en al m’n kleren ruiken nu muf. Hetzelfde geldt voor de koelkast. Na een week Atlanta werd ik verwelkomd door een beschimmelde banaan, een beschimmeld brood, beschimmelde kaas en een appel die beschimmeld zou zijn als dat zou kunnen (de appel was zacht en rimpelig geworden). Alles direct weggegooid. De koelkast is nu leeg, met uitzondering van wat blikjes Red Bull. Mijn avondmaal bestond gisteren uit ijs en wat rozijntjes van Marcus. Meer was er in huis niet meer te vinden.

Gelukkig is de zomer begonnen in Seattle. Elke dag is het 25 tot 30 graden en zonnig. Stijken in dit weer is echter de grootste straf die je je maar kan indenken. Uit pure wanhoop heb ik dus maar een stomerij gezocht en wat blijkt? Bij ons onderaan de straat zit een wasserette die overhemden wast en strijkt voor maar $1.25!!! Voor dat bedrag besteed ik de was graag uit!

Er zit nog een voordeel aan deze misere. Voor het eerst sinds jaren weeg ik minder dan 80 kilo! In de eerste week dat Hil weg is, is mijn gewicht gedaald van 83 naar 79(!) kilo. In dit tempo weeg ik nog maar 63 kilo als Hil over 4 weken terugkomt…

Heb maar snel een vakantie geboekt om de stilte te ontsnappen en weer een beetje op gewicht te komen.
Van 7 tot 23 augustus is het gedaan met de rust en kom ik ook naar Nederland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten