dinsdag 11 mei 2010

Kabouterhuis

Over 3 weken zitten we in een ander huis. In welk huis staat nog niet vast. Er zijn namelijk verschillende opties met ieder z’n voor- en nadelen. De belangrijkste vraag is of we in een groot huis willen blijven wonen maar daardoor wel minder geld te besteden hebben per maand. Of kiezen we voor een kleiner huis waarbij we (veel) meer geld overhouden om leuke dingen te doen?

“Klein” is overigens relatief hier in Amerika want het ‘kleine’ huis dat we nu op het oog hebben heeft nog steeds 2070 square feet vloeroppervlakte, wat gelijk staat aan 192 vierkante meter. Voor Amerikaanse begrippen is dat redelijk klein, voor Europese begrippen is het redelijk groot. Vergeleken met ons huidige huis is het echter een kabouterwoning. Maar het is daardoor ook  stukken goedkoper per maand. Tevens is het perfect onderhouden en voor Amerikaanse begrippen redelijk modern: hoge plafonds, witte en zandkleurige muren, witte kozijnen en parket. Je moet wel door de budget keuken heenkijken en de badkamers blinken ook niet uit in ‘trendiness’. Een ander nadeel is dat het huis maar 3 (grote) slaapkamers heeft, dus logees moeten in een van de kinderkamers slapen, of buiten in een tent Smile 

De buurt waarin het ligt is mooi en de huizen en tuinen van de buren zijn allemaal keurig onderhouden. Het huis ligt in Newcastle, dezelfde stad is waar we nu wonen. Helaas ligt het in een ander schooldistrict dus Jackie zal van school moeten veranderen. Heel moeilijk om een uiteindelijke beslissing te maken. Ik ben wel voor het kleine huis. Kan aan niets anders meer denken dan tripjes naar Las Vegas, Mexico en alle gadgets (lees: iPads) die ik ga kopen van het geld dat we besparen. Hil gaat vandaag nog een huis bekijken in Sammamish (wat dichter bij haar vriendinnen ligt) en dan maken we vanavond onze beslissing!

Foto van het huis en de straat in Newcastle:Meer foto’s hier: klik  Facebook chat hier: klik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten