maandag 26 april 2010

Huizenjacht

Moeilijk, moeilijk, moeilijk…. heeeeeeeeeel moeilijk!

Hier is het probleem: nu we op zoek moeten naar een nieuw huis hebben we 3 criteria bedacht waar een huis aan moet voldoen:

  1. het huis moet liggen op een vlak terrein (lees: kunnen wandelen zonder een halve Mount Everest te beklimmen)
  2. het moet kindvriendelijk zijn (lees: de kids moeten naar buiten kunnen rennen zonder overreden te worden)
  3. er moeten gezinnen zijn met jonge kinderen (lees: kinderen die ook buiten spelen niet de hele dag huiswerk maken)

Via internet vonden we een leuk huis in Kirkland dat waarschijnlijk nog te huur is. Het huis ligt in een leuke buurt en grenst aan een park met kinderspeeltuin, publieke tennisbanen en sportveld. Het ziet er allemaal erg gezellig uit. De buurt bestaat uit middelgrote huizen (wat hier in Amerika ca. 200 tot 250 vierkante meter is). Doordat de huizen goedkoper zijn heb je meer gezinnen met jonge kinderen. Overal zag je schommels en kinderautootjes. We gaan er echter wel ca. 100 vierkante meter op “achteruit”:

Het huis in de gezellige buurt in Kirkland:


De rest van de buurt in Kirkland (het huis ligt aan de rechterkant, direct grensend aan het park):

 

Het tweede alternatief is een huis in Sammamish. Toen we deze buurt binnenreden viel het gelijk op hoe waarzinnig mooi alles is. De huizen, de plantsoentjes, werkelijk alles is tot in de puntjes verzorgd. De buurt waar we nu inzitten is al perfect verzorgd maar dit is de overtreffende trap. Het lijkt wel een grote keukenhof. Alles is vlak en je ziet links en rechts speelapparaten in de tuinen wat erop duidt dat dit geen seniorenbuurt is (tenzij ze het hebben aangeschaft voor hun kleinkinderen Smile). De huizen hier zijn groot (ca. 300 vierkante meter en meer). Het huis dat te huur staat ligt enigszins verscholen achter een lange oprijlaan. Het is een stenen huis met een mooie grote tuin. Heel mooi allemaal maar dit soort kasten staan ver uit elkaar met als resultaat dat je je buren nooit ziet…
Het dillemma is dus: gaan we voor gezellig of gaan we voor “wow”?

Het huis in de waanzinnig mooie buurt in Sammamish:


De rest van de buurt in Sammamish:


Meer foto’s en video’s van onze huizenjacht hier: klik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten