woensdag 31 maart 2010

Jackie’s restaurant

Jackie heeft haar eigen restaurantje geopend. Compleet met eigen menukaart, bediening en Marcus in de rol van kok/ ober/ baby.
Ze neemt haar rol uiterst serieus. Ze begon direct al –volgens goed Amerikaans gebruik- met special deals: “als ik alles  van de menukaart eet, krijg ik een gratis ijsje”. Goeie deal. Ook heeft ze een systeem bedacht waarmee ik kan aangeven wat mijn voorkeur is. Als ik bijvoorbeeld vaak steak eet, dan ze ik op de menukaart een vinkje naast de steak. Als ik misschien ooit spaghetti ga eten, dan plaats ik er een “M” van “Maybe” naast. En als ik zeker weet dat ik nooit Pizza ga eten, dan laat ik dat weten door het op de menukaart te markeren met een “X”. Een uiterst georganiseerde Smurf is het.

Alles kan in het restaurant maar zoals altijd verdedigt ze Marcus met hand en tand. Op de vraag of ik de baby mag eten is het antwoord een duidelijke “NEVER!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten