zondag 21 februari 2010

“We Were There” toen Mark Tuitert Olympisch Goud won!

Wat een perfecte dag!

Allereerst was het weer perfect: warm en een strakblauwe lucht, van Seattle tot Vancouver! Het leek alsof we op weg waren naar de zomerspelen ipv. de winterspelen. Aan de grens vroeg een Canadese douanebeambte of we direct doorreden naar het Holland Heineken House? Ik dacht dat het een officiele vraag was en antwoordde “ja”. Hij keek ons aan en vroeg “Hebben jullie twee plekken over voor mij en een collega?”.
Aardige lui die Canadezen!

Eenmaal aangekomen in Vancouver konden we wonder-boven-wonder de auto om de hoek van het Holland Heineken House parkeren! Het HHH is volgepakt met voornamelijk Nederlandsers en Canadezen, die het goed met elkaar kunnen vinden. De sfeer lijkt nog het meest op Koninginnedag en de kledingkeuze ook: ORANJE!

De wachttijd om binnen te komen in het Holland Heineken House kan oplopen tot 5(!) uur. Als Nederlander ben je echter automatisch VIP. Als je een Nederlands paspoort bij je hebt dan mag je via de ‘VIP lane’ de lange rij wachtende mensen passeren. Aan het eind word je opgewacht door een Nederlandse dame die zegt “Hoi”. Wij overhandigen de paspoorten maar ze zegt “ik geloof jullie wel hoor, welkom in het Holland Heineken House!”. Lekker relaxed! Voelt gelijk alsof je weer in Nederland bent.
Binnen 5 minuten stonden we binnen!

Het feest werd uiteindelijk veel groter dan we vooraf hadden gedacht. Het was namelijk voor iedereen een volslagen verassing dat Mark Tuitert Goud zou winnen op de 1500 meter! Helaas hadden wij besloten om rond een uur of acht te vertrekken in verband met van moeheid bezwijkende kinderen. We hebben daardoor de huldiging met Willem Alexander en Maxima gemist. Het schijnt binnen afgeladen vol geweest te zijn! Het was zelfs zo druk dat ze de poorten sloten voor iedereen die geen Nederlander was.

We hebben het zelfs geschopt tot de Telegraaf.nl! Op 1:18 en 7:57 minuten in deze video zie je ons springen: klik hier 
(wij zijn de hele groep met kids vooraan en je ziet ook Jackie met haar handen in de lucht op en neer springen)

 

VIDEO: In Amerika, op weg naar Vancouver, Canada (waanzinnig mooie route!)

VIDEO: Tuitert wint goud, publiek gaat uit z’n dak!

VIDEO: We are the Champions!

VIDEO: Party!

 

Foto’s en video’s van de reis Seattle-Vancouver: klik
Foto’s en video’s van het Holland Heineken House: klik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten