maandag 8 februari 2010

Superbowl XLIV

The girls (Hilde en Jackie) gingen skieen zodat de boys (Marcus en ik) ongestoord konden kijken naar de 44ste Superbowl, de finale van de National Footbal Leage (NFL). De Superbowl is een GROOT evenement in Amerika. In de dagen voor de Superbowl kopen mensen massaal bier, popcorn en snacks, bedoeld om hun gasten tijdens een van de vele “Superbowl Party” van eten en drinken te voorzien. Veel Amerikanen nodigen vrienden, familie en collega’s thuis uit om de Superbowl te kijken. Marcus en ik waren dit jaar uitgenodigd bij Laura en Ray, een collega van me. Heel erg gastvrij en leuk om mee te maken. De gasten varieren van American Football fans tot collega’s tot echtgenotes, kinderen en Marcus en ik. Marcus was vooral geinteresseerd in de vele hapjes. Hij vond de aandacht die hij van iedereen kreeg ook erg leuk en liet geen mogelijkheid onbenut om het clowntje uit te hangen.

Wat bijna net zo beroemd is als de Superbowl zijn de TV reclames tijdens de rust. Bedrijven betalen soms miljoenen dollars voor een reclame van een paar seconden. Grappig om te zien dat op een feestje met zo’n gemixt publiek de TV reclames vaak meer aandacht krijgen dan de wedstrijd zelf. Iedereen wil zien wat voor TV reclame Motorola, Dorito’s of Dodge dit jaar weer verzonnen heeft.

Hieronder de beste van dit jaar (volgens mijn bescheiden mening). Zie alle commercials hier: klik

 

O ja, ook niet onbelangrijk: de “New Orleans Saints” wonnen dit jaar en dus is het feest in Bourbon Street, New Orleans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten