zaterdag 30 januari 2010

Mijn eerste interview

Ik de video van mijn eerste “TV-interview” ooit teruggevonden. Dit was een interview door Luc Sala voor de Amsterdamse zender AT5. Ik heb letterlijk van het begin tot het einde in een deuk gelegen van het lachen. MIJN GOD!!! Wat is er met mij aan de hand??? Het lijkt wel alsof ik me probeer te gedragen als iemand van 50. Schijn ook niet te kunnen lachen… Daarnaast lijk ik met dat brilletje en die kaarsrechte scheiding als twee druppels water op Clark Kent, de nerd (niet Superman). En bovenop dit alles dat overduidelijke Amsterdamse accent!!! Aaargh…

Maargoed, we praten hier over 1996. Hil was nog in geen velden of wegen te bekennen (die leerde ik pas een jaar later kennen en vrij kort daarna verdween de scheiding en het brilletje). 1996 was 2 jaar voordat Google opgericht werd en het zou nog 8 jaar duren voordat Facebook het levenslicht zag. Sterker nog, er waren mensen die nog werkten met WordStar of WordPerfect 5.1, nog nooit gehoord hadden van Internet en aan het sparen waren voor hun eerste computer… met 1 gigabyte harddisk voor ca. 3000 gulden…

Enkele punten die ik maak in dit interview zijn overigens wel uitgekomen:

 • “Hoe je het ook wendt of keert, Internet komt in de toekomst op je af”
 • Windows en Internet worden geintegreerd. De grenzen tussen lokaal, het netwerk en het internet zullen verdwijnen
 • De toekomst van werken is de “internet manier van werken”
 • Steeds meer bedrijven gaan outsourcen, niet alleen het beheer van IT maar ook de aanschaf (cloud computing)
 • In de toekomst worden scenarios als “video on demand” over internet mogelijk (denk aan YouTube, Netflix)
 • Windows CE en een paraplu van satelieten gaan ervoor zorgen dat je overal toegang hebt tot je data en communicatie mogelijkheden (OK dan, Iridium is geflopt maar any time, any place & on any device kunnen werken is nu de standaard)

Deel 1:

Deel 2:

2 opmerkingen:

 1. Hahaha, wat geweldig. Hoe kan het dat iemand er 14 jaar later 20 jaar jonger uitziet???
  Gr,
  E

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, wat geweldig. Hoe kan het dat iemand er 14 jaar later 20 jaar jonger uitziet???
  Gr,
  E

  BeantwoordenVerwijderen