vrijdag 29 januari 2010

iPad

image 
Apple heeft gisteren haar langverwachte tablet computer gelanceerd: de iPad. Het is momenteel DE discussie op internet.
Op Twitter, waar miljoenen mensen hun mening delen zijn de top keywords momenteel: iPad, Apple iPad, Apple Tablet en iTampon.
Het laatste keyword laat zien dat niet iedereen even enthousiast is over de iPad. Ik moet zeggen dat ook ik enigszins teleurgesteld ben. Het uiterlijk is weinig orgineel want de iPad lijkt nog het meest op een grote iPhone. De iPad heeft ook geen multitasking, geen ondersteuning voor Adobe Flash (nodig voor bijv. Hulu of YouTube), geen camera, geen toetsenbord en… een erg gekke naam!

image

Aan de andere kant waren veel mensen vergelijkbaar skeptisch toen Apple in 2001 de iPod aankondigde (zie reacties van toen hier).
En ook de iPhone zou falen omdat het geen toetsenbord had, geen verwisselbare accu, geen USB poort, geen memory card slot, etc. Uiteindelijk werd de iPhone de snelst verkopende smartphone ooit. De iPad bouwt voort op dit succes en heeft een touchscreen, instant-on, 10 uur accuduur, ingebouwde  iBooks-, iTunes- en AppStore en compatibiliteit met 170.000 bestaande iPhone applicaties.

De iPad is er vanaf $499. Als ik dat vergelijk met de Amazon Kindle DX voor $489, is de iPad dan zo goedkoop of is de Kindle zo duur?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten