maandag 18 januari 2010

Hans Klok

Jackie heeft voor Sinterklaas een Hello Kitty kauwgowballenmachine gekregen. We houden het apparaat ver uit de buurt van Marcus want die had na 10 seconde al door dat je aan het handvat moet draaien voor een kauwgombal.

Vandaag waren we vergeten het apparaat terug te zetten op de kast. Marcus zat in Jackie’s kamer te spelen en was verdacht stil. Toen ik ging kijken vond ik hem op een stoel voor de kauwgombalmachine. Er kwam groen spul uit zijn mond. Ik nam hem snel mee naar de wastafel om het groene kwijlspoor te verwijderen. Hilde doet ondertussen haar vinger in zijn mond en haalt de kauwgombal eruit. “Hier” zeg Hil, “maar volgens mij zit er nog een bal in zijn mond”
Ze doorzoekt met haar vinger Marcus’ mond en vindt nog 4 kauwgomballen! Marcus heeft de gewoonte om alles wat hij niet mag eten (bijv. snoepjes of chips) "veilig te stellen” door er zoveel mogelijk van in zijn mond te stoppen.

Terwijl we hem schoonmaken wordt Hilde ongerust omdat Marcus niet meer lijkt te ademen. “Raul, ademt hij wel?” vraag ze enigszins in paniek. Ik maak me minder zorgen want Marcus kijkt me ondertussen heel vrolijk aan. Niet echt de reactie die je zou verwachten bij iemand die in ademnood zit. Hil doorzoekt zijn mond (die hij stijf dicht houdt) en vindt de reden waarom hij zo stil is: er zitten nog 5(!) kauwgomballen in zijn mond! Intotaal hebben we nu 10 kauwgomballen uit z’n mond gehaald. 10!!!

Het hele gebeuren had nog het meest weg van een Hans Klok optreden, er leek geen eind te komen aan het aantal kauwgomballen… 
Terwijl ik hem op de commode leg en een nieuwe romper aantrek vind ik zowaar NOG EEN KAUWGOMBAL! Het totaal is daarmee 11!
Pas bij het verwijderen van de laatste bal gaat Marcus huilen. Hij is boos omdat we al zijn kauwgomballen hebben afgepakt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten