maandag 21 december 2009

Relativeren

Een aantal maanden geleden hebben we onszelf plechtig voorgenomen dat Jackie en Marcus tot minstens hun tiende levensjaar niet meer mee mogen naar een restaurant. Vandaag besloten we om ze toch nog een tweede kans te geven. Het is immers Kerst en ze zijn ook alweer wat ouder, respectievelijk 5 jaar en 1 jaar oud. Alles wat in het verleden gebeurd was werd ze vergeven.

We gingen naar “The Cheesecake Factory”, een lekker en vrij rumoerig restaurant in Bellevue.
Hier in Amerika is het heel gebruikelijk om je kinderen mee uit eten te nemen. Restaurants zijn er volledig op ingesteld. Ieder restaurant heeft kinderstoeltjes, kleurplaten en wascokrijt om de kids zoet te houden. En het werkt! In The Cheesecake Factory zaten links en recht Amerikaanse gezinnen waar de kindertjes keurig hun bordje leeg aten en ijverig kleurplaten maakten.

Wij waren nog geen minuut aan tafel of Marcus had besloten dat hij op de tafel wilde gaan staan. En als je hem tegenhield dan begon hij te grommen. Ondertussen maakte Jackie gebruik van de situatie door ons compleet te negeren (ze weet immers dat wij niet boos kunnen worden in een restaurant). Marcus was inmiddels onder te tafel gekropen en wilde daar niet meer weg. We zetten hem in z’n stoel maar hij weet in een oogwenk een zoutvaatje te grijpen en gebruikt het als hamer. In een klap slaat hij het stuk. De hele tafel ligt vol zout en gebroken glas. Er is geen twijfel over mogelijk dat onze opvoeding mislukt is. Papa woest, mama woest, vroegtijdig de rekening gevraagd en besloten dat ze tot hun 16e niet meer mee mogen naar een restaurant.
En deze week geen Nintendo DSi, geen Spongebob en geen McDonalds!

Bij thuiskomst kijken Hilde en ik naar de film “My Sisters Keeper” met Cameron Diaz. Een van de meest indrukwekkende films die ik ooit gezien heb. Het gaat over een meisje dat leukemie heeft. Dat relativeert een hoop. Eigenlijk was dat akkevietje in The Cheesecake Factory wel grappig.
En de kids? Een stelletje ondeugende schatjes zijn het!

Zie alle foto’s en video’s hier: klik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten