donderdag 24 december 2009

Oog om oog, tand om tand

Jackie heeft de aanval ingezet. Zoals gezegd hebben wij haar Nintendo verstopt en mag ze een week geen Spongebob kijken. Ze is er vrij relaxed onder. Ze huilt of zeurt niet en lijkt haar straf te accepteren. Maar gisteren zat ze in de auto en plotseling zegt ze “Spongebob was leuk Pap!”.

Ik ben verbaasd en vraag haar of mama voor haar Spongebob heeft aangezet? “Nee hoor” zegt ze, “ik doe gewoon m’n ogen dicht en dan kijk ik Spongebob”. Terwijl ze het zegt doet ze haar ogen dicht, denkt aan Spongebob en begint te glimlachen: “haha, deze aflevering is echt leuk Pap!” 

Ik ben met stomheid geslagen… Uitgekookt kind!

Vandaag werd de tweede strategie uitgevoerd. Ik kwam beneden en merkte dat de muis van mijn computer verdwenen was. Jackie komt mijn werkkamer binnenlopen en zegt “Hoi Pap, ik heb je muis verstopt”. Vervolgens krijg ik een ultimatum: “als je nu mijn Nintendo terug geeft dan krijg jij je muis terug”. Ondertussen heeft ze -na lang zoeken- ook de geheime locatie ontdekt waar wij haar Nintendo verstopt hebben (in de oven). Ze heeft de Nintendo gepakt en verstopt op een plek die alleen zij kent. We lijken nu in een soort “onderhandeling” om weer te mogen spelen…

Dat mag echter nog steeds niet en dat lijkt ze te respecteren. Maar het grote verschil met twee dagen geleden is dat zij nu de sterkste kaarten in handen heeft…

image

Geen opmerkingen:

Een reactie posten