woensdag 18 november 2009

Moederstaal

We wonen nu net iets langer dan een jaar in Amerika en Engels is inmiddels Jackie’s eerste taal geworden. Het is echt ongelofelijk hoe snel dat gaat sinds ze op de lagere school (Kindergarten) zit. Ze praat sinds een week of twee de hele dag door Engels, ook al spreken wij thuis Nederlands. Het lijkt haast alsof het voor haar makkelijker is om zich uit te drukken in het Engels. En haar uitspraak is accentloos. Ik kan het niet nadoen, al doe ik nog zo m’n best. Laatst was ze stout en gaf ik haar straf. Krijg ik te horen: “Daddy, please stop it. You are hurting my feelings!”.

Of het nou in het Nederlands of in het Engels is, gevoel voor dramatiek heeft ze nog steeds!


Jackie heeft mijn camera gepikt en maakt een filmpje terwijl Marcus haar speelgoedbeesten pikt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten