zaterdag 31 oktober 2009

Pre-Halloween

Zoals eerder gezegd is Halloween een grote feestdag in Amerika. Je krijgt er geen vrije dag voor maar het is qua aandacht het best te vergelijken met Kerst. Mensen lopen verkleed over straat, overal staan bakken met snoep en huizen worden versierd met lampjes, spoken, grafstenen en skeletten. Kinderen krijgen de nodige boodschappentassen mee om de vrachtladingen aan snoep kwijt te kunnen. Alleen al daardoor is Halloween een van Jackie’s favoriete feestdagen.

Jackie ging dit jaar verkleed als Heks. De bedoeling was om Marcus in een Elmo-kostuum te hijsen maar dat werd helaas niet op tijd geleverd :-(. Niet dat het veel uitmaakte overigens. Marcus begreep volgens mij weinig van het hele feest. We hadden hem een eigen mandje gegeven waar hij zijn snoepjes in kon doen maar elk snoepje hield hij liever zelf vast. Ik denk dat hij bang was dat iemand er met het mandje met al  zijn snoepjes vandoor zou gaan…

Omdat Halloween dit jaar op een zaterdag valt, had Microsoft op vrijdag alle deuren opgezet voor de duizenden ouders en hun kinderen die de Microsoft kantoren kwamen doorpluizen op zoek naar snoep. Wel vreemd overigens om op een gewone werkdag het hele gebouw bezaait te zien met spoken, heksen, zombies en andere griezels... terwijl je zelf in een businessmeeting zit…

[email protected] (voor meer foto’s: klik hier)

Na Microsoft gingen we door naar Jackie’s school waar ook een pre-Halloween dag georganiseerd was. Het was erg leuk om te zien hoe Jackie vol trots haar school aan ons presenteert! :-)

[email protected]’s school (voor meer foto’s: klik hier)

Morgen is het echt Halloween. Dan gaan Jackie en Marcus langs de deuren om snoep te verzamelen door “Trick or Treat” te roepen. Spooky!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten