maandag 12 oktober 2009

Ik heb geslapen in een container!

image

Ik heb het gedaan: slapen in een container! In plaats van in het Hilton of Sheraton te gaan zitten heb ik voor het eerst een kamer geboekt in het nieuwe CitizenM hotel op Schiphol Airport. Het hotel dat bekend werd omdat het letterlijk bestaat uit een aantal lossen ‘containers’ die op elkaar gestapeld zijn. De kamers worden gebouwd in een fabriek die 25 kamers per week kan bouwen. Ze worden compleet opgeleverd, inclusief toilet, douche, televisie en handdoeken.
Het in elkaar zetten van een hotel van 200 kamers kan gedaan worden in 3 weken!

Ref_CitizenM_sfeer_624_326

Het concept sprak me wel aan. Als je vaak op reis bent krijg je bepaalde voorkeuren voor hotels. Zoals snel in- en uitchecken. Een simpel verzoek maar vaak ben je een kwartier aan het wachten voordat eindelijk aan de beurt bent. Nog zoiets irritants: waar je ook maar bent -in het Hilton of Sheraton- je moet in bad klimmen om te kunnen douchen. Met zo'n douchegordijntje dat de neiging heeft aan je vast te plakken…

Waar ik ook gek van kan worden is dat geen enkel hotel een stopcontact heeft naast het bed. Ben ik de enige die in bed z’n email wil afhandelen of wat werk wil voorbereiden? Kennelijk wel want de meeste hotels hebben alleen een stopcontact bij zo’n stom bureautje waar je toch nooit aan zit. Ook snel wireless internet is in veel hotels ver te zoeken. Het stomme bureautje heeft dan wel een kabel voor internet maar die kabel is natuurlijk te kort om het bed te bereiken. En als ze wireless hebben dan betaal je letterlijk de hoofdprijs: €25 per dag is geen uitzondering ondanks dat je al $250 per nacht betaalt voor de kamer. Bellen met een hoteltelefoon heb ik lang geleden al afgezworen nadat ik een rekening van $900 kreeg voor wat gesprekjes naar Nederland. En €10 betalen om een filmpje te kijken? Nee, dank je!

Als je het goed bekijkt dan bieden de meeste hotels hun business klanten de ultieme frustratie.

Ik zal voor mezelf spreken maar wat ik zoek in een hotel is het volgende:

  • Een mooie lobby
  • Een luxe kamer (met flatscreen TV etc)
  • Een lekker en groot bed
  • Een losse douche (in plaats van een douche in de badkuip)
  • Gratis en snel wireless internet
  • Gratis films
  • Stopcontacten naast het bed
  • Goedkoop bellen
  • Een afstandsbediening waar je alles mee kan bedienen (bijv. gordijnen) zou ook cool zijn!

Laat CitizenM nou alles bieden waar ik al jaren naar op zoek ben. Je komt binnen in een hele luxe en trendy ‘community area’ die lijkt op een soort strak ingerichte woonkamer, compleet met grote flatscreen TV’s en een cappuchino bar waar ze ook Red Bull serveren. Het lijkt een beetje op de indeling van Microsoft Nederland, behalve dan dat hier de lobby vol staat met Apple iMacs. Net als Microsoft heeft CitizenM geen receptie. Inchecken gaat via een van de 10 computers die in de ruimte staan. Uitchecken ook. Snel en efficient. Jippie, het kan dus toch!

De kamers kan je het best vergelijken met een soort luxe gevangeniscel. Maar meer heb ik ook niet nodig als ik op reis ben. Zoals gezegd, het is een container. De kamer is dus klein maar heeft een groot bed van 2 bij 2 meter en een luxe ‘rainshower’ douche die midden in de kamer staat. Verder natuurlijk een toilet (staat ook midden in de kamer) en een kleine wastafel. Prima, want die wordt toch alleen maar gebruikt om m’n tanden te poetsen en haar te kammen.

image

De kamer is voorzien van een afstandsbediening waar je de TV, de gordijnen en verlichting kan regelen. Het is LED verlichting met zogenaamde ‘mood settings’. Met een druk op de knop heb je een rustgevend blauwe kamer, een frisse groene kamer of rode kamer als je wilde plannen hebt. Een beetje hoerig is het wel… Je voorkeur wordt onthouden. Als je de volgende keer incheckt is je kamer precies de kleur en temperatuur die jij wilt hebben. Verder is er gratis snel internet (10 Mbit up/down), gratis films (inclusief populaire films en adult movies), een Skype telefoon en een stopcontact naast je bed. Ook wel handig, je hele koffer past precies in een lade onder je bed.
Makkelijk want ik heb op reis nog nooit m’n koffer uitgepakt om m’n kleren in de kast te hangen.

En dat alles vanaf €69 per nacht!

Mij zien ze hier nog wel terug. Meer foto’s hier: klik

CitizenM by Day:

CitizenM by Night:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten