dinsdag 20 oktober 2009

Chef de Cuisine

Jackie zeurt al deze hele dag om een waterijsje maar wij hebben haar duidelijk gemaakt dat ze niet elke dag een ijsje krijgt. Ze lijkt zich daar echter niet bij neer te leggen. Uren later, tijdens het avondeten, komt ze ongevraagd helpen met het dekken van de tafel. Ik zit nog geen minuut op mijn plek of ik krijg een koud blikje Cola geserveerd. En toen ik haar bedankte werd ik direct gecorrigeerd: “noem mij geen Jackie maar Chef, want ik ben vandaag de Chef van dit restaurant”.

OK, een rollenspel, prima! Als de Chef mij tijdens het hele diner voorziet van blikjes Cola dan hoor je mij niet klagen. Helemaal niet toen bleek dat de Chef na afloop ook de eerste was die de vaatwasser inruimde en de rommel in de prullenbak gooide. En dat alles op eigen initiatief!

“Wie wil er Yoghurt als toetje?” vraagt ze vervolgens. Iedereen steekt z’n hand op. “Ik zal een speciaal toetje voor jullie bereiden!” horen we een enthousiaste Chef roepen. Nog geen minuut later komt ze aanlopen met bakjes Yoghurt + een waterijsje, voor iedereen inclusief Jackie zelf.

Mission accomplished.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten