zondag 27 september 2009

Swemu

Jackie wil maar 1 ding tegenwoordig: zwemmen. Sinds ze kan ‘schrijven’ is het hele huis bezaaid met briefjes zoals “ik wil swemu” of “mag ik een snoepju”. Laatst werd ik wakker met een stick-it note op mijn voorhoofd: “I love you daddy”. Ze weet wel hoe ze dingen gedaan krijgt van papa…

DSC06044

DSC06011
In het zwembad geven de badmeesters kinderen die zonder hulp over de hele breedte van het zwembad kunnen zwemmen een rood kettinkje. Kinderen die over de hele lengte kunnen zwemmen krijgen een groene ketting. Op die manier kunnen ze de kinderen met rode kettinjes beter in de gaten houden (terwijl ze daar al staan met 4 man voor ca. 10 kinderen, maargoed…).

Die kleuren werden natuurlijk een drama. Jackie dacht dat een ‘rode ketting’ betekende dat ze niet goed kon zwemmen. Ondanks al mijn uitleg en complimenten dat een rode ketting heel goed is wilde ze perse over de hele lengte zwemmen. Ze oefende en oefende maar het ging natuurlijk niet want ze heeft nog veel te weinig kracht en techniek om zo lang boven water de blijven.

Je had haar moeten zien. Ze zat sip voor zich uit te staren aan de rand van het zwembad alsof haar hele wereld was ingestort. Ze heeft voor het eerst ook goed gegeten en melk gedronken want ze wil “sterker worden”. Een nadeel is dat ze nu elke dag naar de YMCA wil om te oefenen…

Wat Marcus betreft, die hebben we voor het eerst meegenomen in het zwembad. In het begin hield hij zich aan mij vast alsof ik zijn laatste strohalm was om te overleven (wat eigenlijk ook wel zo is). Maar na 10 minuten vond hij het zo leuk dat hij niet meer uit het zwembad te krijgen was.

Zie alle foto’s en video’s hier.

2 opmerkingen:

  1. Bewaren en inlijsten die stick-its....alleen het eerste jaar is het schattigheidsgehalte zo hoog ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bewaren en inlijsten die stick-its....alleen het eerste jaar is het schattigheidsgehalte zo hoog ;-)

    BeantwoordenVerwijderen