vrijdag 18 september 2009

Rechters…

Ik ben van mening dat er bij rechters in Nederland een steekje los zit en keer op keer wordt mijn stelling bewezen. Dit weekend ontsnapte Saban B., een tot 7 jaar veroordeelde mensenhandelaar die vrouwen sloeg met honkbalknuppels. Saban heeft een kindje gekregen en dat was reden voor 6 rechters om hem een weekje met verlof te sturen. Onbegeleid! Op die manier kan hij gezellig en ongestoord bij zijn vrouw en kind zijn. Het is mij een compleet raadsel waarom daders van dit soort zware geweldsdelicten op de maatschappij worden losgelaten alsof er niets is gebeurd. 
De 9 slachtoffers krijgen nu extra bescherming en de samenleving draait op voor alle extra kosten.

Minister Hirsch Ballin komt woorden te kort om z'ijn bezorgdheid te uiten maar doet vervolgens niets om dit in de toekomst te voorkomen. Er moet volgens hem in bijzondere omstandigheden ruimte zijn om een gevangene verlof te gunnen. Zoals de geboorte van een kind? Is er ook een rechter die begrijpt dat het hier om een vluchtgevaarlijke mensenhandelaar gaat die vrouwen heeft mishandeld? Zijn er ook rechters die zich afvragen hoe de slachtoffers zich zouden voelen?

Over de beslissing van de rechters laat Hirsch Ballin zich niet uit want rechters zijn onafhankelijk en hun uitspraken moeten worden gerespecteerd. Waarom vraag ik me af? Ik ben mijn respect voor Nederlandse rechters al jaren geleden verloren. Het is de hoogste tijd dat dit soort rechters achter tralies belanden voor roekeloos gedrag en het in gevaar brengen van de maatschappij.
Daar zou de samenleving pas echt een stuk veiliger door worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten