maandag 21 september 2009

Logische incidentjes

De laatste keer dat ik in Pathé de Munt in Amsterdam naar de film ging werd de avond verpest door Marokkaanse jongeren die met laserlichtjes op het scherm schenen en hardop met elkaar praatten of belden. Dat was overigens niet tijdens het suikerfeest maar op een doordeweekse dag. Het was tevens de laatste keer dat ik in Nederland naar de bioscoop ging.

Jongeren zorgden voor overlast in de Amsterdamse bioscoopDit weekend moest de politie in Amsterdam en Rotterdam bioscopen ontruimen omdat Islamitische jongeren zich zo misdroegen dat het voor de rest van de bezoekers onmogelijk was om de film nog verder te zien. Zie een filmpje hier. Volgens een woordvoerder van Pathé hadden de bioscopen het zien aankomen en extra beveiliging ingezet. Net zoals bij een risicowedstrijd…

Kan je het je voorstellen? Beveiliging? In een bioscoop!!!

Pathé sloot voor de rest van de avond haar deuren. De bioscoop is er inmiddels aan gewend. Volgens een woordvoerder gebeurt het elk jaar tijdens het Suikerfeest: “De islamitische jeugd trekt er dan massaal op uit, dan lijkt me het logisch dat er zich wat incidentjes voordoen.”

Logische incidentjes?

Misschien ben ik ouderwets maar ik zou het omstoten van een beker cola in een bioscoop een incidentje noemen en dit meer omschrijven als een structureel probleem. Maargoed, in Nederland wordt een steekpartij tegenwoordig al een "incident" genoemd. Volgens Misdaadkaart waren er dit jaar al 242 "incidenten" tegen 206 toen ik er minder dan een maand geleden over schreef. Dus ja, als je het zo bekijkt dan is het compleet sluiten van een bioscoop inderdaad een incidentje. Droom maar lekker verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten