dinsdag 29 september 2009

Leo the Lion

In Jackie’s klas hebben ze een soort mascotte genaamd Leo the Lion. De kinderen mogen Leo om de beurt een dagje meenemen en moeten dan opschrijven wat ze met Leo hebben gedaan.
Het klinkt als een kleinigheid maar je wil niet weten hoeveel indruk dit op Jackie heeft gemaakt. Al dagen probeert ze ons voor te bereiden op Leo’s bezoek. Ze telt de nachtjes die ze moet slapen voordat ze Leo mag meenemen. Wij krijgen tekst en uitleg wie Leo is en hoe hij eruit ziet. Ze stelt ons ongevraagd gerust: hij is maar een speelgoedleeuw en niet gevaarlijk voor Marcus…

Gisteren was de grote dag dan eindelijk aangebroken.
Jackie kwam thuis met twee grote rugtassen. Een met haar schoolspullen en de andere met Leo en een grote multimap waar de kinderen in schrijven wat ze met Leo hebben gedaan. Jackie had Leo uitgenodigd voor het eten, had haar mooiste tekening voor hem gemaakt, ‘s avonds werd voor Leo een verhaaltje voorgelezen en kreeg hij het beste plekje in haar bed.

Wij hebben ook gemerkt dat Leo er was. Toen Hil en ik vanochtend wakker werden lag Marcus ongekeerd aan het voeteneind, Jackie was weggemoffeld in de spleet tussen de matrassen. Een vreemde situatie. Het bed was letterlijk veroverd door de kinderen onder aanvoering van Leo the Lion. Hil en ik waren verdrongen naar de rand van het bed en deden alles om er niet uit te vallen. Ondertussen lag Leo prinsheerlijk op mijn kussen, keurig door Jackie toegestopt onder de deken.

1 opmerking:

  1. Grappig om te lezen dat ze bij jullie een Leo the Lion hebben. Wij hebben natuurlijk nog steeds Flip de Beer en Ko. Die mogen ook logeren!

    BeantwoordenVerwijderen