zaterdag 19 september 2009

Determined

Jackie is een ambitieus kind. Een paar weken geleden had ze zichzelf als doel gesteld om te kunnen zwemmen zonder bandjes of zwemvest. En om dat doel te bereiken gaat ze net zo lang door totdat het lukt. De badmeesters in het zwembad krijgen een halve hartverzakking (want het lijkt alsof ze verzuipt) maar ze weet haar hoofd net genoeg boven water te houden om niet te zinken. Missie geslaagd! Ze spring nu in het diepe zonder bandjes of zwemvest.

Een tweede missie was om te kunnen lezen voordat ze naar de ‘Kindergarten’ school ging. Ook geslaagd. Zelfde verhaal voor kunnen rekenen of kunnen fietsen zonder wieltjes. En nu ze op school zit wil ze opeens de ‘monkeybar’ kunnen. Dit is een soort  kruising tussen een klimapparaat en een hindernisbaan. Moeilijk uit te leggen, bekijk de video maar.

“Ik moet die monkeybar overkomen” zei ze vandaag vastberaden. “Geef me een paar minuten om te oefenen Pap”. En ja hoor, 15 minuten later lukte het Jackie om de overkant te bereiken. Heb het zelf ook nog even geprobeerd maar ik kwam niet verder dan de derde spijl.

Concentreren:

Oefenen:

Gelukt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten