vrijdag 11 september 2009

Day of Caring 9.11.09

Vandaag is de Day of Caring. Amerika heeft geen sociaal vangnet zoals Nederland en om daarvoor te compenseren doen mensen hier in vergelijking met Nederland veel meer vrijwilligerswerk, community projecten en sponsoring of inzamelacties (zoals de YMCA). Op de Day of Caring gaan duizenden mensen hier letterlijk de straat op om gratis huizen te bouwen voor families in nood, scholen een schilderbeurt te geven of wandelpaden in het bos weer begaanbaar te maken.

Ook Microsoft is uitgestorven vandaag. Het systeem werkt hier zo dat succesvolle commerciele bedrijven ook hun bijdrage leveren. Elke donatie die je doet wordt bijvoorbeeld verdubbeld door Microsoft. En voor elk uur vrijwilligerswerk doneert Microsoft aan die stichting een uurtarief. Vorig jaar werd alleen al door Microsoft + medewerkers in Redmond $39 miljoen gedoneerd!

En het is niet zo dat ze dat alleen maar op de “Day of Caring” doen. De verdubbeling van donaties door Microsoft geldt het hele jaar. En ook Amerikanen zijn er continu mee in de weer. Bijna iedere collega met kinderen heeft wel eens voor de klas gestaan om iets te vertellen over hun werk. We kunnen ons alvast voorbereiden. Het in stand houden van ‘de community’ vinden ze hier heel belangrijk. Wij zijn nog wat onwennig maar het is eigenlijk best een goed systeem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten