zondag 23 augustus 2009

YMCA

We hebben een YMCA!

Ik dacht altijd dat de YMCA een soort opvanghuis of sleep-in was voor ontspoorde kinderen, cowbows, indianen, bouwvakkers, motoragenten en homo’s (zie clip). Maar niet is minder waar. Op 5 minuten van ons huis is een YMCA geopend, een superdeluxe sportcentrum met de meest moderne fitnessapparatuur, olympisch zwembad, bubbelbad, massagesalon en sportfaciliteiten zoals aerobics, basketball, steps en spinnen. Kosten om lid te worden zijn slecht $93 per maand, voor het hele gezin! Je kan dan ongelimiteerd van alle faciliteiten gebruik maken. Er is zelfs gratis bewaakte kinderopvang (een soort mini-Monkey Town/ballenbak) voor Marcus en Jackie, zodat Pap en Mam 2 uur ongestoord aan een topmodellenfiguur kunnen werken.  

Amerikanen zijn erg gericht op het opzetten en in stand houden van een community. Groepen mensen die bij elkaar in de buurt wonen zamelen bijv. geld in of vragen commerciele bedrijven om activiteiten te financieren of faciliteiten te bouwen die de ‘community’ ten goede komen. Zo wordt bijvoorbeeld de viering van Koninginnedag in Seattle mogelijk gemaakt door community sponsoring. Of de 4th of July vuurwerkshow, die gefinancierd wordt door Chase Manhattan bank.

En ook deze YMCA is daar een goed voorbeeld van. Het totale project kostte $20 miljoen dollar maar werd mogelijk gemaakt door commerciele en prive donaties en de inzet van vrijwilligers.
Aan de veiligheid is ook gedacht. Toen Hil en Jackie vandaag aan het zwemmen waren stonder er 4(!) lifeguards op de uitkijkt… voor 1 zwembad! Het blijven vreemde lui die Amerikanen :-)

Onze foto’s en video’s hier: link 

Blijft trouwens goeie muziek van dat stelletje idioten, klik hier voor een link naar een andere hit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten