zondag 30 augustus 2009

Geslaagd!

Jackie gaat deze week voor het eerst naar de grote school. Spannend! Iedereen is een beetje zenuwachtig, behalve Jackie. Die vraagt elke dag hoeveel nachtjes het nog duurt voordat ze eindelijk naar school kan. Ze kan ook niet kan wachten om in de grote gele schoolbus te rijden. Voor Hilde is het een kleine moeite om Jackie voor de deur van de school af te zetten -dat is letterlijk 3 minuten verder- maar Jackie staat erop dat ze met de schoolbus gaat.

Ze is ook heel ijverig aan het studeren. De grap is dat Hil en ik haar nog nooit gezegd hebben dat ze dat moet gaan doen. Om eerlijk te zijn zijn we helemaal niet zo met die school bezig. Jackie duidelijk wel. Ze heeft zelf besloten dat ze wil kunnen lezen, schrijven en rekenen voordat ze naar school gaat. Elke ochtend maakt ze sommen in haar rekenboekje en schrijft ze hele zinnen die wij dan moeten lezen. Ze vraagt dan of ik de leraar wil spelen. “Een strenge leraar Pap!”.

Laatst is ze geslaagd voor haar eerste echte examen. Voordat kinderen hier naar school gaan moeten ze een Engelse test doen. De uitslag daarvan bepaalt of een kind bijles moet hebben. Jackie’s score was goed en ze hoeft geen bijles te hebben. Ik had ook niet anders verwacht want wij vragen haar tegenwoordig wat sommige Nederlandse woorden in het Engels zijn, zoals rups (catterpillar), suikerspin (cotton candy) of slak (slug). En als ik haar dan corrigeer dat een slak in het Engels eigenlijk een ‘snail’ is dan krijg ik te horen dat een snail een huisje heeft en deze slak heeft geen huisje en is dus een ‘slug’.

Ik vraag me af of ik voor die test geslaagd zou zijn…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten