maandag 27 juli 2009

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20! 1,2,3,4,5…

De terugvlucht van Atlanta naar Seattle was een ramp. Naast me zat een moeder met haar baby.  Correctie, naast me zat een moeder met de lelijkste baby ter wereld. De irritantste ook. Normaal gesproken vind ik babies altijd erg leuk. Ook huilende of krijsende babies storen me niet. 
Maar dit was een uitzondering.

De moeder had duidelijk niet vooraan gestaan toen de ‘schoonheid’ uitgedeeld werd en haar baby had op dat moment ook even zitten slapen. Wat hij wel had meegekregen van Moeder Natuur was het meest irritante stemgeluid dat ik ooit heb gehoord. Ik schrok wel 3 keer wakker omdat ik dacht dat iemand een luchthoorn naast m’n oor activeerde. Om het allemaal nog wat erger te maken had de moeder ook nog eens smetvrees. Ze ging haar stoel, de stoel voor haar, en alle tafeltjes om haar heen met ‘wet tissues’ afnemen. Ook mijn stoel werd grondig gereinigd. 
De baby zou immers bacterien binnen kunnen krijgen…

Het feit dat de baby ongeveer een jaar oud was -en dus nog geen woord kon zeggen- weerhield de moeder er niet van om hardop van 1 tot 20 te tellen en bij ieder cijfer het overeenkomende cijfer voor z’n neus te houden. Volgens mij kan je een kind pas leren tellen vanaf 3, maargoed. Telkens als ze bij 20 was, begon ze weer opnieuw. Ik werd gek!

Ze hield alleen haar mond als er turbulentie was. Nou, ik kan je zeggen dat ik heb gebeden voor turbulentie! En mijn gebeden werden gehoord. Het tellen van 1 tot 20 werd direct gestaakt en ze probeerde zich met alle macht vast te klampen aan haar stoel. Niet met haar hand maar met haar complete arm om de leuning gewikkeld. Bij iedere trilling keek ze om zich heen alsof het vliegtuig op het punt stond neer te storten. Het interesseerde me niets. Sterker nog, het lag op het puntje van m’n tong om te zeggen “I fly a lot… and this does not look good”. Alles om haar stil te houden. OK, de baby krijste tijdens de turbulentie z’n longen uit z’n lijf maar alles is relatief. 
Een krijsende baby is immers minder erg dan een vrouw die van 1 tot 20 telt… op ‘repeat’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten