maandag 29 juni 2009

Moonwalk

Welk kanaal je hier ook maar aanzet, op TV of radio, het gaat over de Michael Jackson. Op alle radiostations wordt zijn muziek gespeeld en het nieuws wordt erdoor gedomineerd. En niet alleen in Amerika. In Kopenhagen liggen bloemen bij de Amerikaanse ambassade. In de rest van de wereld zie je dezelfde taferelen. Hier en daar beeindigen mensen hun leven. En in de Filipijnen hebben gevangenen die eerder een optreden van Thriller deden, een ode aan Jackson gebracht.

Ik weet inmiddels alles over Michael Jackson’s huurhuis ($100.000 per maand), zijn prive leven, het telefoontje naar 911, de chaos voor zijn huis na zijn dood, zijn laatste rehersal, de laatste ontmoeting en het crashen van verschillende internet sites na het bekend worden van zijn dood.

De dood van de popster heeft ertoe geleid dat de hele wereld zijn muziek aan het herondekken is. Michael Jackson staat op nummer 1 bij zowel iTunes als Amazon. Bij iTunes is hij zelfs nummer 1 in ieder land (US, UK, France, Germany, Australia, Austria, Belgium, Netherlands, Portugal etc).

Zowel in de Song Top 10 als in de Album Top 10 bezet Michael Jackson 8 van de 10 plekken.
Zo’n enorm succes had hij zelfs in zijn topjaren niet!

imageactie_ban_michael2image

Michael Jackson is dus weer hot! Wat hem tijdens zijn leven niet lukte -het succes van de jaren 80 evenaren- is na zijn dood wel gelukt. Bizar. Ik lag gisteren aan het strand, perfect weer met de muziek van het net gekochte ”The Essential Michael Jackson” op m’n iPhone. Super!

En vandaag werd in Seattle –op Jackson street- een massale moonwalk gegeven.
Wij namen een kijkje en deden mee in de recordpoging:


Foto’s hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten