woensdag 17 juni 2009

Bye Bye White Island!

SDC12894 Onze vakantie op Ibiza (the White Island) zit erop. Vanaf nu slapen we weer met twee kinderen tussen ons in en worden we om 5:30 in de ochtend gewekt door Marcus die net zo lang op je hoofd slaat en da-da-da roept tot je wakker wordt.

De foto’s staan online. Verwacht niet te veel cultuur en historie. Het merendeel van de foto’s is van Hil en ik bij Blue Marlin (strandtent), bij Bora Bora (strandtent), bij Jockey Club (strandtent), bij La Toretta (restaurant), La Oliva (restaurant), Croissant Show (restaurant). Veel variatie dus...

OK, toch een beetje geschiedenis dan. Alle restaurants liggen in het historische standscentrum dat volgens de geschiedenisboeken in 711 na Christus onder bewind stond van Arabieren die het eiland Yebisah noemden. 500 jaar later, op 8 Augustus 1235 veroverden de Spanjaarden Yebisah en werd Ibiza onderdeel van de Westerse wereld. Meer dan 700 jaar later, in 1970, was er een vriendelijke invasie van hippies die de basis legden voor wat Ibiza nu is: superhip en easy-going.

Foto’s en video’s van onze vakantie hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten