woensdag 20 mei 2009

Voorzichtig rijden in 2019!

Vandaag heb ik kennis gemaakt met Janet. Niet geheel vrijwillig overigens. Ik wilde optrekken voor een stoplicht en Janet -die voor mij reed- besloot op precies hetzelfde moment te remmen. Boem! Voorkant van de Audi is beschadigd en de punt van de motorkap staat omhoog… shit!

Er is een soort patroon zichtbaar. Alle botsingen die ik ooit heb gehad gingen precies zoals deze.
En altijd is de persoon waar ik tegenaan bots compleet overstuur…

20 jaar geleden botste ik tegen een VW Golf. De vrouwelijke bestuurder was radeloos na de aanrijding. Ze had de auto net en haar man had haar wel 10x gevraagd om er voorzichtig mee te zijn. Uiteindelijk moest ik met haar mee naar huis om aan haar man uit te leggen dat zijn vrouw er niets aan kon doen. Problem solved. Man was nu boos op mij, vrouw was weer blij.

10 jaar geleden kreeg ik het romantische idee om Hilde een kus te geven in de auto. Daardoor liet ik per ongeluk de koppeling van mijn Porsche los en botste op de auto voor mij. De bestuurder, die keurig stond te wachten op een groen licht, stapte uit en begon zich in alle talen te verontschuldigen. Dat was vreemd want ik was degene die hem aanreed. Het enige dat hij echter kon zien was de deuk in de bumper van de Porsche. Hij keek niet eens naar zijn eigen auto!
“Dat heb ik weer”, jammerde hij, “een aanrijding met een Porsche”.  

De statistieken wijzen dus uit dat mij dit 1 keer in de 10 jaar overkomt. Misschien een goed idee om een kleine notitie te maken in m’n agenda: extra opletten in 2019!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten