dinsdag 21 april 2009

Voed ze op!

imageDe politiek in Nederland lijkt langzaam maar zeker wakker te worden. Ik las vandaag een voorstel van de PvdA, CDA en ChristenUnit dat voor vergaande gedragsveranderingen pleit. Kinderen moeten weer “U” gaan zeggen. Nu we al een aantal maanden in Seattle wonen kan ik zeggen dat dat inderdaad hoog nodig is! Iedereen die ons hier komt opzoeken zal merken dat mensen (en kinderen) hier veel beleefder en vriendelijker zijn dan in Nederland. Overal wordt je beleefd te woord gestaan of geholpen. In het verkeer laten ze je voor als je wilt invoegen. Auto’s stoppen als je wil oversteken (ook al is er geen zebrapad in de buurt). Niemand dringt voor. Mensen maken spontaan een praatje, houden deuren voor je open of geven een complimentje als ze iets mooi vinden.

Dienstverleners zoals de politie, ambulancepersoneel, buschauffeurs of leerkrachten hebben hier heel veel respect. Het is triest om te zien dat het in Nederland bijna dagelijks nieuws is dat buschauffeurs worden aangevallen (filmpje, nog een filmpje), ambulancepersoneel wordt bedreigd (filmpje), andermans spullen worden gesloopt (eerste filmpje, tweede filmpje), leraren het leven zuur gemaakt wordt (filmpje) of agenten worden gepest (filmpje). Dit is niet normaal meer!?!?! Met een hoog percentage allochtonen als hoofdrolspeler overigens…

Dit soort taferelen zijn hier in Washington State ONDENKBAAR. Het is al moeilijk om hier grafitti te vinden, laat staan dat dienstverleners worden bedreigd of gepest. Nederland is ziek.

Het idee van beter opvoeden komt jaren te laat maar het is stap 1. Nu nog wel even invoeren want praatjes vullen geen gaatjes en opvolgen met stap 2 (zwaardere sancties voor kleine vergrijpen), stap 3 (fors hogere straffen voor zwaardere misdrijven en ontslag van alle zittende rechters), stap 4 (meer aansprakelijkheid: uw kind heeft zich misdragen? ouders betalen!) en stap 5: meer bevoegdheden voor de politie (bijv. de mogelijkheid om de relmarokkaan in de video hierboven bij geen gehoor van z’n scooter te schieten zou wenselijk zijn).

Als ik ooit nog terugkeer naar Nederland dan ga ik in de politiek.

1 opmerking:

  1. Zooooo, komen ze er ook eindelijk achter. Tja, beter laat dan nooit. Maar wat zij hier presenteren heb ik altijd gedaan met mijn kinderen. Raar toch dat het geen aos's zijn en keurig hun bijdrage leveren in de maatschappij, nooit met politie in contact geweest enz...
    Opvoeding met zonodig een draai om de oren of billekoek is toch zo slecht nog niet.

    BeantwoordenVerwijderen