woensdag 22 april 2009

Maak een foto van geweld

Het wordt elke dag gekker. Dit artikel in de Telegraaf van vandaag schrijft dat 20 tot 40% (!!!) van de Nederlandse burgers wel eens getuige is geweest van agressief of gewelddadig gedrag. Dat is bijna de helft van alle ondervraagden! Minister Guusje ter Horst en de Tweede Kamer wil echter de verantwoordelijkheid bij de aanpak van agressie en geweld bij de werkgevers neerleggen.

Volgens de politiek moeten werkgevers “een klimaat creeren waarin hun personeel veilig kan werken”. Wat??? Dat is volgens mij de wereld op z’n kop! De busschauffeurs, politieagenten en ambulancebroeders werken in een klimaat dat “samenleving” heet. En daar is volgens mij de politiek verantwoordelijk voor. Slappe (of helemaal geen) sancties, lage straffen voor zware misdrijven, een politie die niet meer durft op te treden… Jarenlang soft beleid eist nu zijn tol.

Het zou de politiek sieren als zij haar verantwoordelijkheid nam en haar falen niet probeerde af te schuiven op werkgevers. De politiek heeft jarenlang haar kop in het zand gestoken en dit is het resultaat:

Mijn vraag is: hoe moeten de werkgevers hun personeel dan beschermen? Als je de buschauffeur een busje met pepperspray geeft dan wordt hij vervolgd. Laat de politie een verdachte in z’n been schieten en je hebt een aanklacht voor buitensporig geweld. Pak als ondernemer -met gevaar voor eigen leven- een winkeldief op en een dag later loopt hij alweer vrij op straat.

OK, ik zal de volgende keer een foto maken van geweld… en wat dan???

Mijn conclusie: Mevrouw ter Horst (en de rest van de Tweede Kamer) is gek.

ps. ik ga me maar weer druk maken over het weer en de kinderen, ze zoeken het maar uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten