woensdag 29 april 2009

Ladies and Gentlemen, this is your captain speaking

Ik heb een nieuwe missie in het leven: piloot worden! Nou ja, misschien is missie een groot woord, ik moet eerst Hilde overtuigen om samen met mij in een vliegtuig te stappen (en dat bedoel ik een vliegtuig dat ik bestuur). Het eerste wat ze zei was: wen er dan maar aan om alleen te vliegen want ik zet geen stap in een vliegtuig dat jij bestuurt. Zover voor het vertrouwen in je echtgenoot :-).

Ik heb een aantal collega’s die hun vliegbrevet hebben en sprak dit weekend een Nederlandse collega die direct na zijn emigratie naar Seattle ook z’n vliegbrevet heeft gehaald. Het is hier allemaal relatief goedkoop. Voor vlieglessen betaal je $40 (veertig!) per keer. Dat is volgens mij goedkoper dan een gemiddelde auto rijles in Nederland. Natuurlijk moet je ook een uurtje een vliegtuig huren maar dat kost ‘maar’ $100.

Dus voor $140 per les ben je klaar. Dit is inclusief benzine, verzekering en alle andere mogelijke kosten. Na ca. 40 lessen mag je alleen vliegen en examen doen om je brevet te halen. Het coole is dat je daarna wanneer je maar wilt een vliegtuig kan huren voor $100 per (vlieg)uur en een tochtje kan maken langs Seattle downtown, naar Mount Rainier of je vliegt direct door naar Las Vegas. Hoe cool is dat? En ik heb altijd al willen zeggen “cabin crew, prepare for landing” maar dan heb ik wel Hil nodig om dat uit te voeren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten