donderdag 5 maart 2009

Via Italia

italian-flag[1] Deze week zit ik de hele week in Italie.
Ik denk dat ik er niet ver naast zit als ik zeg dat Rome een van de mooiste steden ter wereld is. De historische binnenstad is bezaaid met mooie gebouwen. En mooie vrouwen! De dames kleden zich hier alsof ze ieder moment de catwalk op moeten. Het tegenovergestelde van Seattle waar gymschoenen en een joggingbroek de standard outfit is.

Wat ook opvalt aan Italie is dat niets werkt. Mijn eerste auto was een Italiaanse auto, een Innocenti. Het ding heeft ongeveer de helft van de tijd gewerkt. Startte nooit als ie moest starten en als je je knipperlicht uitdeed ging alles knipperen behalve het knipperlicht. Als je Italie bezoekt dan zie je dat dit geen uitzondering was. Niets werkt hier.

Het begon al in London Heathrow waar ik een tussenstop had. Inchecken bij Alitalia was niet mogelijk vanwege een computerstoring. Of ik het over een half uur nog een keer wilde proberen. Natuurlijk waren alle self-checking computers ook buiten werking. Probleem met de paspoort scanner…

Bij aankomst in Rome neem ik een taxi die creditcards accepteert (duidelijk herkenbaar door een grote VISA sticker op de zijruit). Ik moet wel want ik heb alleen maar dollars. Aan het eind van de rit blijkt echter dat zijn creditcard machine niet werkt. Of ik contant wilde betalen. In euro’s.

Uitchecken bij mij hotel in Rome ging ook niet vlekkeloos. De printer was stuk en de baliemedewerker probeerde uit alle macht de printer aan de praat te krijgen. Dat lukte niet. Wat ook niet doorging was mijn vlucht van Rome naar Milaan.
10 minuten voor tijd verdween de vlucht van de beeldschermen. Vliegtuig stuk… Het bevestigt mijn vermoeden dat alles in Italie stuk is. Het hotel in Milaan ken ik nog van 3 jaar geleden. Ik weet nog dat de douche het ‘s ochtends niet deed. Dat is iets wat je niet gauw vergeet. En wat denk je? Op de balie ligt een papier met de boodschap: waterdruk probleem, douchen is wellicht niet mogelijk:

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Ik wil deze blog nu online zetten maar je raadt het al:

De internet verbinding ligt eruit…

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten