zondag 8 februari 2009

Schandpaal

Er is momenteel veel ophef over een site waar foto’s te zien zijn van veroordeelde Nederlandse pedofielen. In principe ben ik tegen het gebruik van zo’n schandpaal maar dan wel op voorwaarde dat de straffen die worden opgelegd hoog genoeg zijn.

In Nederland is de straf voor ontucht zonder geweld een taakstraf van een aantal uur(!). Een onderzoek van het Ministerie van Justitie (zie hoofdstuk 5.2.1 hier) laat zien dat de straf voor zwaardere vergrijpen kan oplopen tot 382 dagen. De gemiddelde straf voor “niet gekwalificeerd pedoseksueel misbruik” is 3 maanden. Dat is niet lang... Daarna kan de veroordeeld gewoon weer terugkeren naar zijn eigen huis (ook als dit in de buurt ligt van het slachtoffer). Hij kan zelfs weer gaan werken in beroepen waar hij met kinderen te maken krijgt. Zonder toezicht!

Vind je het gek dat mensen dan zelf het initiatief nemen? Zolang de straf niet opgeschroefd wordt naar een paar jaar, samen met streng toezicht na vrijlating zou ik zeggen: publiceren die foto’s! Het belang om je kinderen te beschermen weegt zwaarder dan de bescherming van privacy van een veroordeelde pedofiel.

In Amerika hebben ze overigens al veel langer een officiele website waar je “offerders” in kan terug vinden. Hier niet alleen met foto maar ook met adres:

image

Geen opmerkingen:

Een reactie posten