maandag 2 februari 2009

And the winner is…

nfl_g_steelerscelebration_576 Vandaag was Superbowl Sunday: de finale tussen de Pittsburgh Steelers en de Arizona Cardinals. De Steelers wonnen, na een hele spannende wedstrijd.

Zoals altijd was dit weer een show van het begin tot het eind met heel veel patriotisme. Het nummer “America the Beautiful” werd gezongen door Faith Hill, de ‘coin toss’ door David Petraeus (Generaal van het Amerikaanse leger) en het het volkslied door Jennifer Hudson, gevolgd door een fly-by van 6 straaljagers.

Veel mensen die ik ken vinden dit overdreven. Ik heb gemerkt dat ik daar niet bij hoor. Ben wel gevoellig voor dit soort propaganda en vind het erg mooi om een volk te zien dat zo trots is op hun land (en dat op deze manier in stand houdt).

America the beautiful (Faith Hill)


Coin toss
(General David H. Petraeus)


The Star Sprangled Banner
(Jennifer Hudson)Een collega vertelde me laatst dat veel American Football wedstrijden pas in de laatste fase worden beslist. Als reden gaf hij aan dat ze hier een goed systeem hebben waarbij de clubs die onderaan het klassement eindigen de 1e keuze uit nieuw talent krijgen voor het volgende seizoen.

De NFL neemt de hele tijd beslissingen waardoor het spel aantrekkelijk blijft om naar te kijken. Kijkers=geld. En dat blijkt te werken. Ook deze finale was spannend tot de laatste seconde. 5 minuten voor tijd stonden de Steelers voor, 3 minuten voor tijd de Cardinals en 1 minuut voor tijd weer de Steelers. Wat het nog spannender maakt is dat alle twijfelgevallen door de scheidsrechters op video bekeken worden. Pas als ze 100% zeker zijn maken ze een beslissing.

Laatste 3 minuten van de wedstrijd (cool): Klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten