zaterdag 31 januari 2009

Straatcoach

image Ik moet minder de Telegraaf online gaan lezen. Ga ik me weer helemaal druk maken over de slappe aanpak waarvoor we Nederland in eerste instantie ontvlucht waren. Nou weer over dit achterlijke bericht: “Extra straatcoaches tegen Marokkaanse jongeren”. Een nieuwe vliegende brigade die moet ingrijpen als Marokkaanse raddraaiers zich weer eens schuldig maken aan vernieling en intimidatie”.

Kosten: 40 miljoen euro… (ik herhaal 40 miljoen euro).

Erg overtuigd is de minister overigens niet van het success van het project. Volgens minister Eberhard van der Laan voor Integratie gaat het om een project van de lange adem. „Dit is een probleem waarmee we vermoedelijk nog wel tien jaar of meer bezig zijn”.

Nog minimaal 10 jaar of langer dezelfde ellende dus! En het wachten is op het nieuws dat de straatcoaches (net als de Nederlandse politie) belaagd worden met vuurwerk, bierflesjes, bakstenen en molotov cocktails (link) waardoor de regering besluit er weer een ander kostbaar en gezagloos team aan toe te voegen.

Wijkvaders, gezinsmanagers, sociaal werkers, straatcoaches… Hadden we hier niet in de eerste plaats de politie voor? Iedere agent is toch in het bezit van:

a) handboeien

b) een wapenstok

c) pepperspray

d) een pistool.

Dat zit er allemaal niet voor de sier. Maak er eens wat meer gebruik van zou ik zeggen en het probleem is binnen 1 jaar opgelost. Simpel en miljoenen goedkoper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten