maandag 19 januari 2009

The Obama Hype

pepsi090119_250Deze dinsdag, 20 januari 2009, wordt Barack Obama in Washington D.C. ingezworen als 44e president van de Verenigde Staten. Een historisch moment dat naar verwachting bijgewoond gaat worden door miljoenen(!) mensen en 20.000 agenten! Wie er in iedergeval niet bij is, dat ben ik… Ik had de vliegtickets al gereserveerd maar er was geen hotelkamer meer over. Snik!

De Obama hype is hier in Amerika compleet losgebarsten. In Seattle bijvoorbeeld zie je (mooie) meiden rondlopen lopen in shirtjes met daarop de afbeelding van Obama.

En Pepsi introduceerde recent haar nieuwe logo wat echt als twee druppels water op het Obama logo lijkt. Het logo komt samen met een nieuwe commercial die veel kreten bevat die direct uit het Obama kamp lijken te komen, zoals: ‘optimism’, ‘hope’ en ‘change’:

Obama08_ThumbLogo200

large_pepsi


Naast Pepsi doen anderen ook druk mee. Ikea heeft een levensgrote “Oval Office” ingericht met allemaal Ikea meubels. De slogan eronder luidt: “Change is coming”. 

bw/photos/stylus/66704-Ikea-office.jpg 
  Ikea’s Oval Office
t1home_obama_keck
  Obamawear

En ijsfabrikant Ben & Jerry’s lift mee op de hype door de bekende Obama slogan
“Yes we can” voor hun nieuwste Pecan notenijs om te dopen tot Yes Pecan!”

YesPecan_featureBG

Los van alle commercie is Obama in ieder geval al succesvol met 1 ding:
Hij heeft in navolging van Kennedy (“ask not what your country van do for you, ask what you can do for your country”) een motto gecreeerd waar heel Amerika zich achter lijkt te scharen: “Yes we can!”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten