vrijdag 2 januari 2009

Contrast

In Nederland was Oud & Nieuw relatief rustig verlopen lees ik in de Telegraaf. In hetzelfde artikel staat vervolgens deze opsomming van gebeurtenissen:

 • Meer dan 800 mensen aangehouden
 • 7641 incidenten met vuurwerk
 • 150 man gooien stenen en vuurwerk naar de politie in Rotterdam
 • Groep vuurt vuurwerk af op de politie in Berschenhoek
 • Basisschool in Rotterdam Crooswijk ernstig beschadigd door brand, scholencomplex in Dordrecht vat vlam, schoollokaal in Etten Leur verwoest
 • 30 auto’s in brand gestoken in Utrecht
 • 48 auto’s in brand gestoken in Den Haag
 • In totaal gingen 90(!) auto’s in Nederland tijdens Oud en Nieuw in rook op
 • Meerdere vecht- en steekpartijen in de binnenstad van Amsterdam
 • Politieagenten en brandweerlieden worden in Purmerend, Zaandam, Hilversum en Udel belaagd met bierflesjes, vuurwerk, bakstenen en molotovcocktails(!!!) 
 • Jongeren in Limburg bestoken de politie met vuurwerk en flessen
 • Groepen in Tilburg gaan elkaar te lijf met oa. een pistool en een bijl(!)

Iemand moet mij toch eens de definitie van “rustig verlopen” uitleggen…

Ter vergelijking: hier in Seattle vierden duizenden mensen, blank, zwart, jong en oud het nieuwe jaar zonder een enkel geweldsincident, zonder afgebrande auto’s en zonder in het nauw gedreven politieagenten en brandweer. Het is hier niet meer dan logisch dat je Jackie (4 jaar) en Marcus (5 maanden) kan meenemen naar downtown Seattle om de vuurwerkshow te bekijken. Je denkt er niet over na dat ze wellicht verzeild kunnen raken in een vechtpartij waar mensen elkaar te lijf gaan met bakstenen, bierflessen, vuurwerk, molotovcocktails, pistolen en bijlen.
Dit soort taferelen vonden normaal gesproken honderden jaren geleden plaats, 
ergens in de Middeleeuwen…

Mijn conclusie: Nederland is echt compleet de weg kwijt. Een land waar politie en hulpverleners vogelvrij verklaard zijn en waar je zonder grote sancties auto’s en gebouwen in brand kan steken kan je nauwelijks meer een “beschaving” noemen. 
En de politiek verantwoordelijken kijken toe en roepen ieder jaar weer op tot een maatschappelijk debat om er vervolgens niets aan te doen. Sterker nog, ze negeren de problemen door te speken van een “relatief rustige jaarwisseling”.

Slaap zacht.


Een relvrij New Year in downtown Seattle (met kids)

1 opmerking:

 1. Nou nou, je moet ook de positieve kant inzien :-), die 50 auto's in Den Haag zijn nog altijd de helft minder dan vorig jaar. En in Utrecht (ook 50 in brand) was de politie zeer tevreden "We kunnnen de voorzichtige conclusie trekken dat georganiseerde feesten hun vruchten afwerpen." Only in Holland...

  Je vergeet trouwens dat in Wijchen bij het politiebureau een brandbom naar binnen werd gegooid... Waarom? Omdat het hier kan. :-)

  Tja, door al die slappe linkse idioten is Nederland inderdaad de weg kwijt.

  Oh ja, Harry van Bommel van de SP nog gezien die tijdens een demonstratie oproept tot Intifada tegen Israel? Only in Holland...

  BeantwoordenVerwijderen