woensdag 26 november 2008

Sloebers

Financiele instellingen hier in Amerika zijn als de dood voor nog meer problemen en dus stellen ze allerlei strenge regels in. Als je ook maar iets meer dan gebruikelijk uitgeeft op je creditcard dan word je direct gebeld door een computer om je uitgaven te verifieren. Doe je dat niet (omdat je er horendol van wordt) dan wordt je creditcard tijdelijk geblokkeerd totdat je die verdomde computer te woord hebt gestaan (bij deze is Visa dus een van onze minst favoriete creditcards geworden en gaan we snel op zoek naar een andere kaart).

AT&T kan er ook wat van. Bellen naar het buitenland is standaard uitgeschakeld. Je zou immers de boel kunnen belazeren. Bellen in het buitenland wordt ook als verdacht gezien en mijn iPhone heeft dus nog geen minuut gewerkt over de grens. Wel rustig overigens maar ook heel irritant. Om het te activeren moet je eerst tweehonderd formulieren terugsturen waarop je aantoont dat je een social security nummer hebt en op het adres woont dat je hebt doorgegeven… zucht!

En ten slotte leningen. Dit is natuurlijk een staatsgevaar op dit moment en dus is het extreem moeilijk om een lening of lease voor bijv. een auto af te sluiten. Wij werden gelijk bestempeld als uitermate gevaarlijk omdat wij als nieuwe inwoners geen “credit history” hebben en daardoor geen “credit rating” hebben opgebouwd. In een zorgvuldig geformuleerde email omschrijven ze het als volgt:

“Thank you for submitting your credit application. Based on information provided by Equifax, we have given your request careful consideration and regret that we are unable to credit qualify you at this time.”

Resultaat is dat je niets kan lenen of leasen. Of je moet bereid zijn om een achterlijk hoge rente te betalen plus een GIGANTISCHE aanbetaling.

Om een lang verhaal kort te maken: wij staan hier te boek als sloebers en gaan dus noodgedwongen op zoek naar twee hele goedkope auto’s. Voorlopig geen Range Rovers of Porsche’s. Snik! Eerst even netjes alle rekeningen betalen en hopen dat we volgend jaar een beetje gestegen zijn op de credit rating ladder…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten