zaterdag 29 november 2008

Raul en Jackie gaan een auto kopen!

We kopen hier alles op internet dus waarom niet ook de auto op internet kopen? Gisterenavond had ik in bed nog even wat auto’s bekeken. M’n oog was gevallen op een nieuw model Audi A6 uit 2005. Maar het nadeel was dat deze auto in een andere staat (Portland, Oregon) te koop stond….

Hil had echter het geniaal idee dat ik met het vliegtuig kon gaan. We moesten immers toch Elise afzetten op de airport vandaag. Het idee was briljant maar  zorgte tevens voor wat plaatselijke stress. Ik moest natuurlijk de verkoper bellen om te melden dat ik onderweg was en ook de bank moest ingelicht worden om het papierwerk voor te bereiden. En het kan ook geen kwaad om even iemand te bellen die je kan uitleggen hoe de procedure voor het kopen van een auto hier uberhaupt verloopt…

Het voordeel in Amerika is echter dat ze overal perfecte service hebben. Ik bel dus gewoon mijn account manager bij de bank (Vinitha) en zij laat direct alles   vallen om jou de rest van de dag perfect te helpen. Echt SUPER SUPER service!

DSC_3624Er was een complicerende factor: Jackie! Zij wilde perse mee in het vliegtuig. “Ik wil ook de wereld zien” zei ze eigenwijs. Geen idee hoe ze daar nou weer bij komt. Ook zei ze met veel gevoel voor drama tegen Hil: “ik ben altijd bij je hoor Mam, ik zit in je hart!”.

WTF?!!!!?!?!?!!!!

Ik probeerde haar uit te leggen dat we haar paspoort niet bij ons hadden en ze daarom niet mee kon. Ze nam er echter geen genoegen mee en drong aan om bij de ticketbali te vragen of er toch geen andere mogelijkheid was.

En wat bleek? Kinderen hebben hier geen paspoort nodig op binnenlandse vluchten! Dus kochten we twee tickets van Seatte naar Portland en een uur later zaten de Smurf en ik in het vliegtuig. “Op avontuur” zoals Jackie het omschreef.

Bij aankomst zat de verkoper al op ons te wachten in de Audi. Wat een waanzinnige bak! Ik had de keus om de auto te kopen direct al gemaakt dus vroeg ik hem om de testrit maar te skippen en direct naar de bank te rijden. Het was inmiddels al 14:00 uur en we moesten al het papierwerk voor 14:30 geregeld hebben zodat de bank nog tijd had om controles en checks uit te voeren.

Na 2 uur bleek echter dat er 1 handtekening ontbrak en de persoon die kon tekenen was er maandag pas weer. Ik zag de bui al hangen! Jackie en ik hadden geen enkel vervoer. We moesten dus overnachten in Portland of vliegtickets kopen. Dan wordt het wel een hele dure grap…

De verkoper kwam echter met een uitzonderlijk voorstel. Hij wilde me de auto meegeven zonder te betalen. Of ik dan maandag –als de hantekening gezet was- het geld kon overmaken op zijn rekening! Hoe vaak gebeurt je dat nou???

Jackie en ik hebben vervolgens een 5 uur durende terugreis dwars door Oregon en Washington gemaakt en arriveerden om 23:30 in Bellevue.

Zie de reportage hier.

1 opmerking:

  1. net een artikel in de krant gelezen dat je geen belasting betaald in Portland dus heb je daar wel meteen geshopt??

    Groetjes Rachel

    BeantwoordenVerwijderen