zondag 26 oktober 2008

Zwerver

“Donating” is iets wat veel Amerikanen doen. Het hoort als het ware bij de cultuur dat je iets aan goede doelen geeft als je het zelf goed hebt. Dat hoeft overigens niet veel te zijn, de redenering hier is dat alle beetjes helpen.

Microsoft verdubbelt alle giften die employees doen, ongeacht aan welk goed doel je geld wil geven. Zelf arbeid wordt door Microsoft verdubbeld. Als je je bijvoorbeeld vrijwillig inzet voor een goed doel dan betaalt Microsoft die instelling een additionele $13 per gewerkt uur tot een maximaal bedrag van $12.000 per medewerker per jaar! Dit loopt op tot tientallen miljoenen dollars per jaar die uitgekeerd worden aan goede doelen. Een goed systeem, wat Bill Gates al eerder onder de naam “Creative Capitalism” onder de aandacht probeerde te brengen.

Ik dacht ook iets goeds te doen door een zwerver die bij een stoplicht stond te wachten vijf dollar te geven. Ik vraag Hil om $5 uit mijn portomonee te halen terwijl ik het autoraampje open doe. Vlak voordat ik het in zijn handen wil duwen neemt die zwerver z’n spiksplinternieuwe iPhone 3G op om een binnenkomend telefoontje te beantwoorden! Bleek het helemaal geen zwerver te zijn maar een trendy Yup met een baard!!!

Hil ligt compleet in een deuk terwijl ik met $5 in m’n hand voorbij rij. Ik moet toch maar eens de laatste modetrends gaan bestuderen om meer van dit soort blunders in de toekomst te voorkomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten