zaterdag 11 oktober 2008

De eerste werkweek

bldg10_flags_lg[1] Mijn eerste werkweek zit erop. Heb deze week een bureau, kasten, VoIP telefoon en monitor besteld en alles een beetje ingericht. Ik heb ook gemerkt dat het een hele eer is dat ik een kamer met uitzicht hebt. De mooie kamers worden uitgedeeld afhankelijk van je dienstjaren en mensen die minder lang bij Microsoft werken hebben een kamer meer in de kern van het gebouw en zien de hele dag geen zonlicht. Ik zou gek worden.

Afgelopen week was enorm druk. 10 meetings per dag(!) waren geen uitzondering en zelfs halve uren en lunches worden volgepland.

De Microsoft Corporate Campus is GIGANTISCH groot en beslaat zo'n 750.000 vierkante meter. Daar moet je rekening mee houden als je een afspraak hebt want je bent zomaar een kwartier onderweg van gebouw 36 naar 92.

Het is ook wel logisch als je bedenkt dat er op de Campus 40.000(!) mensen werken. Toen ik bij Microsoft ging werken waren er wereldwijd 12.000 medewerkers. Nu zijn dat er 96.000 en komen er alleen al dit jaar ca 12.000(!!!) nieuwe medewerkers bij.
 
Dat vereist goede logistiek en ik kan zeggen dat alles hier perfect is geregeld. Voor elk gebouw staan Toyota Prius 'shuttles' die je gratis en snel van het ene gebouw naar het andere gebouw brengen. Bovendien is voor Microsoft medewerkers al het openbaar vervoer in Seattle en omstreken gratis. En zoals ik eerder al schreef is er sinds kort ook een met WiFi uitgerutste 'Microsoft Connector' bus die je gratis naar een plek dichtbij je huis brengt. Als je in Seattle en omstreken op de snelweg rijdt dan zie je echt overal Microsoft bussen en Microsoft shuttles rijden.

Ons voordeel is dat we nu in downtown Bellevue wonen en de Microsoft Shuttle letterlijk bij ons om de hoek staat. Ik stap 's morgens dus in de Toyota Prius voor m'n huis en ben 20 minuten later op de Corporate Campus. Het lijkt een beetje op een prive chauffeur. En als ik geen zin heb om 20 minuten te reizen dan kan ik 1 straat verder lopen en in het Bellevue building gaan werken. Dat is heel mooi omdat het een van de hogere gebouwen is in Bellevue en omdat alles van glas is heb je een supergaaf uitzicht over Bellevue en Seattle.

Het is grappig hoe je van een openbaar vervoer hater in een openbaar vervoer liefhebber kan veranderen als het maar goed geregeld is. Dat neemt overigens niet weg dat ik nog steeds die Audi Q7 of Porsche Cayenne wil kopen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten