woensdag 29 oktober 2008

Taxichauffeur in hoge nood

Geen enkel taxiritje is hetzelfde. Dat bleek vandaag maar weer. Ik stond bij gebouw 36 op een taxi te wachten om me naar huis te brengen en toen de taxi eindelijk kwam sloeg deze linksaf naar de parkeerplaats van gebouw 35 in plaats van rechtsaf waar ik stond te wachten.

Er zijn meer taxichauffeurs die de weg op de Microsoft Campus niet kunnen vinden dus besloot ik zelf maar om naar de parkeerplaats te lopen. Op dat moment komt de taxichauffeur net uit z’n auto gelopen en schrikt een beetje dat hij mij ziet staan. Enigszins verward opent hij zijn achterklep en pakt wat spullen uit de achterbak.

Hij mompelt “are you Pesch?” en zegt vervolgens dat hij nog wat moet doen.
“Have to go <mompel><mompel>, please take a seat” zegt hij terwijl hij de deur voor me overhoudt.

Ik ga alvast in de taxi zitten. Dacht eigenlijk dat hij naar de WC moest maar nu blijkt dat hij ijverig allerlei kleedjes neerlegt op de parkeerplaats naast ons. Hij kijkt vervolgens links en rechtsom zich heen en klopt op het raam. “Which way in North???” vraagt hij terwijl ik het raam openmaak. Ik zeg hem dat ik geen idee heb. Hij kiest een willekeurige richting, valt op z’n knieen en begint hardop te bidden! (ik dacht overigens dat dat altijd naar het oosten moest, maargoed).

Allaaaaah, Alaaaaaah Akhbar, Alaaaaaah! En dat ging nog een paar minuten door.

Hij bleek uit Somalie te komen en moet volgens de Islam 5 keer per dag bidden.
Ik kan natuurlijk niet uitgebreid foto’s gaan maken dus daarom heb ik maar net gedaan of ik moest bellen zodat ik deze twee wazige fotootjes kon schieten…anders geloof geen hond dit verhaal! :-)

photo photo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten