maandag 13 oktober 2008

Kippenvel

Vandaag speelden de Seattle Seahawks tegen de Green Bay Packers. Ik begrijp niets van American Football maar WAT WAS DIT ONGELOFELIJK COOL!!!!!!!!!

Een sportwedstrijd is in Amerika echt een familie-uitje. Mannen, vrouwen en (kleine) kinderen gaan op zondag met z'n allen naar 'the game'. Een dag voor iedere wedstrijd zetten Seahawks fans zelfs een soort camping/braderie op waar ze bier drinken en feest vieren: 

Er zijn gek genoeg nooit rellen. En dat terwijl Seattle Seahawks fans en fans van de tegenstander gewoon door elkaar heen lopen. Ook in bars die je voor de wedstrijd bezoekt zie je Seahawk fans in het blauw en Packers fans in het groen met elkaar praten en biertjes drinken. En in het stadion zitten ze naast elkaar. Er zijn geen hekken of greppels die de vakken van elkaar afzonderen. Je kan zonder problemen naar elke sectie in het stadion lopen die je maar wil. 

70.000 fans door elkaar heen gehusseld in een stadion en geen enkele ruzie, vechtpartij of zelfs scheldpartij. En de politie of ME is nergens te bekennen!

Als de wedstrijd begint dan kan je niet anders dan kippenvel krijgen van de show! Ik heb wel 30 minuten kippenvel gehad! Allereerst komen onder harde en opzwepende muziek de cheerleaders binnen die de show aftrappen:

Daarna wordt een gigantische Amerikaanse vlag binnengedragen. 70.000 mensen in het stadion staan op en zingen met de hand op het hart het Amerikaanse volkslied. Ik ben geen Amerikaan maar ik had echt overal kippenvel.

Dan is het de beurt aan de introductie van de spelers. Een onheilspellende zware bas vult het stadion. Sirenes gaan af en links en rechts ontploft vuurwerk. De stadionspeaker kondigd een-voor-een de namen van de Seahawk spelers aan terwijl ze groot op de videoschermen te zien zijn:

Vuurwerk ontploft bij binnenkomst van iedere speler. Het stadion wordt gek! Als ik een speler zou zijn zou ik na zo'n intro de hele wereld aankunnen. Wat cool!

Helaas verloren de Seahawks de wedstrijd... Dit veranderd echter niets aan de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Na afloop verlaat iedereen rustig het stadion en zie je Seahawks en Packers fans terug in de verschillende bars rond het stadion.

Ik denk er zelfs aan om een seizoensabonnement nemen, al was het alleen maar om iedere week die opening mee te maken!!!


De Sea Gals cheerleaders :-)

Meer foto's hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten