dinsdag 28 oktober 2008

Jackie’s Pompoen

Het is niet moeilijk om een kind enthousiast te maken over Halloween. Het is immers het feest waar ze bakken vol met snoep krijgen door simpelweg aan te bellen bij een willekeurig huis en 3 simpele woorden te zeggen: “trick or treat”.

Het is ook het feest waar ze zich mogen verkleden. Jackie heeft alles al klaar staan voor deze vrijdag: haar Prinsessenjurk, een kroontje, een heksenbril, een halsketting met bijpassend armbandje en natuurlijk bijpassende schoentjes….
Het blijkt dat alle vrouwen hetzelfde zijn en dit start al als ze 3 jaar oud zijn.

Jackie wilde ook een pompoen kopen om daar een eng masker van maken met een kaarsje erin. Hil had daarvoor speciaal een “Pumpkin Carve Set” gekocht, waarmee je makkelijk in een pompoen kan zagen. Een collega vertelde me dat een pompoen vol met oranje smurrie zit en dat kinderen het heel leuk vinden om dat glibberige spul eruit te halen. Ieder kind behalve Jackie, bleek later. Jackie maakte welgeteld 1 opmerking: “Daar word ik vies van” en liet Hil vervolgens al het vuile werk doen.

Wat ze wel deed was een tekening maken hoe dat masker er precies uit moestzien. Hil kreeg het als een soort blauwdruk onder haar neus geschoven terwijl Jackie, staand op een stoel achter haar, toezicht hield of Hil zich wel aan haar bouwtekening hield.

Hil had Jackie al een paar keer gewaarschuwd dat het gevaarlijk was om op een stoel te staan omdat ze kon vallen maar dat ging uiteraard het ene oor in en het andere oor uit. Totdat Jackie een verkeerde beweging maakte en zo van de stoel af donderde……….. recht in de vuilniszak waar Hil net al die smurrie in had gedaan!

SDC11959 SDC11952

Geen opmerkingen:

Een reactie posten