vrijdag 31 oktober 2008

Jackie’s eerste schooldag!!!

Vandaag was Jackie’s eerste schooldag in de USA! Hil heeft zo’n beetje alle scholen bezocht en uiteindelijk hebben we besloten om Jackie op een Montessori school te doen. Vreemd genoeg had Jackie er enorm veel zin in. Toen ze wakker werd was ze al supervrolijk en ze probeerde zoveel mogelijk Engels te praten. Zo van: “Hey Daddy, kunnen we m’n tanden poetsen? Thanks you. Bye Bye!”. Ze was aan het uitsloven met woorden als “Strawberry” en “Pumpkin”. Dit alles heeft ze geleerd van Miss Oh, haar privelerares. Die heeft haar ook stickertjes gegeven waarmee nu ons hele huis beplakt is. Stoelen zijn voorzien van een sticker met daarop “chair”, de bank heeft een “sofa” sticker en op de bar staat “counter”.
Om eerlijk te zijn denk ik dat wij er net zoveel van geleerd hebben als Jackie…

Het eerste wat opvalt op haar nieuwe school is het aantal leraren en leraressen. Waar je in Nederland 1 lerares per ca. 25 kinderen hebt, daar heb je hier 4 leerkrachten voor 10 kinderen!!! Dat was dan ook het enige waar Jackie zich druk om maakte. Toen ze vanochtend wakker werd begon ze een heel filosofisch gesprek met me waarbij ze zich afvroeg af of ze wel zo’n grote kring konden maken zoals in Nederland, want er waren volgens haar niet genoeg kindjes!
Haar oplossing was simpel: een kleinere kring. Het kind is geniaal :-)

imageimage

Als je aankomt bij de school dan komt een van de leraresen naar buiten gelopen om Jackie welkom te heten en naar binnen te begeleiden. Binnen mag Jackie zelf kiezen wat ze wil doen. Tekenen, rekenen, activiteiten zoals muziek maken, knippen en plakken etc. Dat schijnt het Montessori concept te zijn. En omdat er zoveel leerkrachten zijn krijgen ze bij elke activiteit persoonlijke begeleiding.

Dat alles blijkt heel productief te zijn! Aan het eind van de dag kregen we een hele stapel tekeningen en knipselprojecten overhandigd die Jackie vandaag allemaal gemaakt heeft. Ze was aan het eind van de dag nog steeds erg vrolijk. Volgens de leraressen heeft ze maar 1 keer gehuild en dat was toen ze tussen de middag (volgens de wet) een uurtje moesten slapen. Ze wilde dat niet omdat ze al 4 jaar oud is en volgens haar alleen kleuters tussen de middag moeten slapen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten